Dønski-elever med stort oppslag i Budstikka

I Budstikkas papiravis onsdag denne uken kunne vi lese om Dønski-elevenes strategi for å oppnå gode resultater i ungdoms-OL. Fra Dønski drar fem ungdommer, som sammen med flere skal representere Norge i ungdoms-OL i Sveits.

Klikk for stort bildeYouth Olympics i Lausanne 2020 Youth Olympics Onsdag denne uken kunne vi lese om Brødrene Nikolai og Aleksander Elde Holmboe og Isak Leknes Frey fra 1IDC og 2IDC som skal til Youth Olympic Games i Lausanne i Sveits. De Olympiske leker for ungdom starter torsdag denne uken. Brødrene Elde Holmboe skal konkurrere i langrenn, mens Frey er av det første kullet fra Dønski som skal konkurrere i skiskyting.

Elevene har prioritert å bo hjemme for å spare tid og krefter fremfor å flytte nordover i landet for å få bedre snøforhold. Det kan være en stor fordel å bli hjemme, selvom utøvere lenger nord i landet har tryggere forhold værmessig. Dønski-elevene benytter seg av de gode kunstsnøanleggene i Vestmarka og Holmenkollen forteller Dønski-trener Eirik Gjøsæter.

Ungdoms-OL arrangeres hvert fjerde år, og tilsvarer OL for voksne. Denne gangen har Olympiatoppen tatt ut 55 norske utøvere, hvorav syv er fra Asker og Bærum. I år holdes lekene i Lausanne i Sveits fra 9.-22. januar. Et tidligere oppslag i Budstikka er publisert på deres nettsider og kan leses her.

Vi ønsker dem lykke til!