Fikk undervisning av Vebjørn Sand på Roseslottet

Demokrati og medborgerskap var i fokus da elever fra TO og Studiespesialisering VG2 og VG3 møtte Vebjørn Sand på Roseslottet denne uken. Se bildegalleri og nyhetssaker i Budstikka og NRK.

Demokrati og medborgerskap er en av de tre hovedpilarene i fagfornyelsen som skal gjennomsyre alle fag i videregående. I år er det 80 år siden okkupasjonen av Norge startet, og dette ble derfor en naturlig innfallsvinkel for besøket. Kunstner Vebjørn Sand møtte elevene med stor iver, og fortalte åpenhjertig om arbeidet med installasjonen.

Det er TO-elevene som står bak prosjektet. Sammen med elever fra Rettslære I og II besøkte de Roseslottet for å gjøre et dypdykk i historien. I rettslære var menneskerettigheter hovedfokus for undervisningen. Elevene fikk høre om Vebjørns tanker om hvordan installasjonen kan bidra til å rette fokus mot demokrati og medborgerskap. De ble begeistret for hvordan vår felles historie kan formidles og aktualiseres gjennom kunsten.

Elevene på TO tar med seg erfaringene fra Roseslottet i et eget kunstprosjekt som skal resultere i en vernissage for foresatte. Da vil de rette fokus mot temaer som fred, frihet og likhet.

Se nyhetssak fra distriktsnyhetene Oslo og Viken.

Les sak i Budstikka