Humanitær dag og solidaritetsprosjekt på Dønski videregående skole i 2020

Torsdag 29. oktober er det humanitær dag for alle elever på Dønski. Gjennom det årlige solidaritetsprosjektet får elevene mulighet til å gjøre et dagsverk og bidra til en bedre hverdag for førskolebarn i Madiana, Gambia. 

Klikk for stort bildeVi samler inn banankasser til førskolene Little Mango og Little Bryn i Gambia Kali Ku/Sunniva Lefdal Moen   

Solidaritetsprosjektet skoleåret 2020

Årets mål er å samle inn 100 000 kr. Med dette skal førskolen "Little Mango Nursery School" i Madiana, Gambia få strøm. I tillegg skal de innsamlede midlene brukes til mat for barna og lønninger til de ansatte. I år vil det også være ekstra kostnader knyttet til koronatiltak. 

Hvordan kan jeg bidra?

For at vi skal lykkes med årets aksjon må alle elever bidra. Vi ber elevene om å prøve å skaffe seg en jobb denne dagen. I år er anbefalt sum satt til et minimum på 250 kroner. Bedrifter, familie og andre privatpersoner kan være oppdragsgivere.

Pengene elevene tjener kan betales direkte av oppdragsgiver eller av eleven selv hvis lønn gis i kontanter. Pengene betales inn til organisasjonen Kali Ku via Vipps, til nummer 12701. Merk betalingen med "Dønski videregående skole". Bekreftelse på betalingen må vises miljøarbeidere Ingvild og Eivind innen torsdag 3.11. Det er også mulig å betale kontanter til Ingvild og Eivind. 

Har du klær eller gamle leker å avse?

Nytt av år et er at vi også samler inn gaver i banankasser som organisasjonen Kali Ku sender til Gambia. Alt fra leker, klær, skrivesaker, håndsåpe, te-poser og kjeks kan leveres til miljøarbeiderne Ingvild og Eivind i biblioteket hver dag frem til torsdagen. 

Solidaritetsprosjektet er et samarbeid med organisasjonen Kali Ku. Du kan lese mer om arbeidet de gjør for førskoler i Gambia her.

Til toppen